• 0-aspergeheader.jpg
  • 0-asperges-topje.jpg
  • 1-terras.jpg
  • 1-witlof.jpg
  • 3-oesters.jpg
  • 4-brasserie.jpg
  • bar.jpg

 

Welkom bij Restaurant Kawop in Lochem!

Bij de oude plataan op het marktplein van Lochem, vindt u in een monumentaal herenhuis 'Restaurant Kawop'. Hier bereidt chef-kok Ronald Bouwhuis, en zijn brigade, met uitsluitend verse en pure (streek)producten, creatieve gerechten voor een bijzonder vriendelijke prijs.  Lees meer »

 

Requiem Concert 2022

Op 6 november 2022, aanvang 15.00 uur. In de Grote of Sint-Gudulakerk, Lochem
Speciaal hiervoor serveren wij een 'Requiem lunch- en/of dinermenu.

Lunchmenu

Vanaf 12.30 uur..
Pompoensoepje en een pastei met wildragout. Incl. een glas wildwijn - € 24,75 p.p


Dinermenu

Vanaf 17.00 uur..
2-gangenbegijnenmenu - € 34,- p.p

Voorgerechten

Paté van Livar-varken en truffel met chutney van sjalot.

Schotse zalm gemarineerd in venkel en biet met zoetzure biet en crème cru.

•••

Hoofdgerechten

Kalfsentrecôte van Lokalf in Geesteren, met groene pepersaus.

Gebakken zeewolffilet met orzo en saus van tomaat en gember.

•••

Nagerechten

Fromage du Jour; 2 kazen met appelstroop.

Dessert du jour; wisselend dessert van de dag.


Reserveren kan telefonisch op 0573 - 25 33 42 of met de reserveringsmodule rechts-onder op deze pagina.
Graag even onder vermelding van ‘Requiem’.

 

Covid-19


Controlevragen bij ontvangst

Bij ontvangst in ons restaurant moet er verplicht een controlegesprek plaatsvinden.
Als je een van de volgende vragen met ja moet beantwoorden, dan mogen we je helaas geen toegang geven.

Heb je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?

Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts of benauwdheidsklachten?

Heb je covid-19 gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 14 dagen vastgesteld?

Ben je in contact geweest met iemand die is gediagnostiseerd met of symptomen vertoont van covid-19 in de afgelopen 14 dagen?


Algemene richtlijnen voor gasten - vanaf 1 juni 12.00 uur

Bron: Rijksoverheid

  1. Iedereen houdt 1,5 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen. Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten).
  2. Een maximum van 30 gasten binnen en 40 gasten op het terras. (dus exclusief personeel).
  3. Gasten moeten reserveren.
  4. Vanaf 21.00 uur worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten, om uiterlijk 22.00 uur sluiten de deuren.
  5. Een gezelschap mag bestaan uit maximaal 4 personen buiten het eigen huishouden. Kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee.
  6. In een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en gast wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.
  7. Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt.
  8. Het horecabedrijf kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten.
  9. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  10. Was bij binnenkomst grondig je handen.
  11. Was na het toiletbezoek grondig je handen.
  12. Betaal contactloos (pin of mobiel).
  13. Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m regels van het horecabedrijf en/of de geldende 1,5m regels van de overheid dan kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd. Schade die het horecabedrijf leidt door jouw handelen in strijd met die regels kan op jou worden verhaald.

 

Wine & bites voor thuis

Wijn-spijs is hét onderwerp in de hedendaagse gastronomie, en terecht. Zelf vind ik ‘wijn-spijscombinatie’ geen mooi begrip.
Liever spreek ik over de ‘belevingsfactor’ van een wijn met een gerecht. Geen verbeteraar want zowel het gerecht als de wijn is niet bedoeld om elkaar beter te maken, maar juist elkaar zo te vergezellen, het maximale plezier uit een maaltijd of moment te halen.

Het combineren kan volgens mij op twee manieren.

- Je probeert bij elk gerecht een passende wijn te serveren, of
- je kiest gewoon een wijn die je lekker vindt

Voor beide opties zijn argumenten te verzinnen. In deze corona-tijd kies ik voor een wijn die ik persoonlijk heerlijk vind, waar ik zin in heb. Zo heb ik voor u een witte wijn en een rode wijn uitgezocht en daar een aantal kleine gerechten, zeg maar luxe borrelhappen bij bedacht. Dit om u een compleet verzorgd aperitief aan te bieden, waarin een speels element zit van educatie, verrassing, smaakbeleving en een moment van rust in deze roerige tijden.

De borrelplank bestaat uit een aantal luxe borrelhappen voor twee personen, een fles gekoelde witte wijn als u kiest voor de visproeverij, of een fles rode wijn als u kiest voor de charcuterie. Informatie over de wijn, alles verpakt in een luxe meeneemdoos voor het bedrag van € 27.50

Het pakket is na telefonische bestelling (06 - 22 41 97 33) af te halen voor 17.00 (di-woe-vrij-za-zo) zodat u het direct kunt presenteren als aperitief.
Betaling kan via een betaalverzoek of pin.

Ronald & Lieke Bouwhuis.

Traiteurservice

 

U kunt ons ook helpen door nú hier online een cadeaubon aan te schaffen en deze later, in betere tijden, te komen verzilveren!

 

Barchemse Asperges

Ze zijn er weer, 'spetterverse' Barchemse Asperges! 's-Morgens vroeg gestoken en 's-avonds bij u op het bord.
Heerlijk met beenham of zalm met ei, krieltjes en hollandaisesaus...  Lees meer »


Menu de Poisson

Speciaal voor de visliefhebber hebben we nu ook een 'Menu de Poisson' »


LOCHEM
Asperges st Jacques

Menu

Op onze menukaart vindt u een verzameling van gerechten uit o.a. de Franse/Belgische keuken.
Er wordt uitsluitend met dagverse producten gewerkt.

Onze menukaart wisselt 4 à 5 keer per jaar, rekening houdend met de seizoenen.

Menukaart Lunchkaart

Openingstijden

Het restaurant is de hele week (behalve op maandag en donderdag) geopend van 11.30u. tot 22.30u.*
Zondag vanaf 12.30u. geopend.

Bel voor reserveringen: 0573 - 25 33 42 of gebruik ons reserveringsformulier.

Openingsdagen /-tijden kunnen afwijken.

 

Recept van Kawop in eerste editie "Blik' van Kruiswerk

Vegetarische Curry met halloumi. Breng voor een kleine prijs een toprestaurant naar je eigen keuken! Ronald Bouwhuis van Restaurant Kawop in Lochem maakte een restaurantwaardig gerecht dat ook voor een kleine portemonnee geschikt is...” Lees hele artikel »
Of bekijk de hele 'Blik' hier.


Artikel over Kawop in Food + Agri Business

Een mooi gerecht aan je klanten voorzetten. Dat is het doel van elk restaurant. Hoe spelen restauranthouders in op de vraag naar lokaal voedsel? Ronald Bouwhuis, chef de cuisine bij Kawop, vertelt voor de lockdown: “Kwaliteit is echt iets waar onze klanten meer voor willen betalen. Daarom mogen leveranciers gerust tegen mij zeggen dat ze niet kunnen leveren, kwaliteit staat voorop...” Lees hele artikel »

 


Restaurant Kawop  Kawop Nieuwsbrief
    


© 2021 Restaurant Kawop  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge  |  Fotografie: Gea Laar KijkG Fotografeert