• Herfstslider paddestoelen.jpg
  • Herfstslider rode kool.jpg
  • Herfstslider stoof-2.jpg
  • kawop-wild-1.jpg
  • Herfstslider stoof.jpg

 

Let op!
Het wildseizoen loopt van half oktober tot eind januari! Deze informatie is momenteel nog van het wildseizoen 2018 - 2019! We hebben dit laten staan om u een indruk te geven van wat u van ons kunt verwachten. Later dit jaar kunt u hier de nieuwe menu's voor 2019 - 2020 vinden.


 

Achterhoekse wildwijn 2018

De restaurants die deelnemen aan ‘Wild eten in de Achterhoek’ selecteren ieder jaar gezamenlijk hun favoriete wildwijn. Dé wijn die in de Wildperiode door alle deelnemende restaurants geschonken wordt, naast de eigen wijnkaart. Dit jaar is de winnaar El Castilla Syrah 2018.


Achterhoekse Wildwijn 2018

El Castilla Syrah 2017 - midden-Spanje

Een volle, ronde en kruidige Spaanse Syrah. Met tonen van bramen en rijpe kersen aangevuld met lichte kruiden, een beetje zwarte peper en drop. In de smaak is hij groots met een mooie volle aanzet en zachte nuances van verse bramen en kersen, toffee, kruiden, een beetje peper en chocolade. Uitermate geschikt voor bij de open haard, een verrijking van wildgerechten en een perfecte wijn voor bij het kerstdiner. De mooie imposante fles en het sierlijke etiket maken het plaatje compleet.

Het wijnhuis bevindt zich in midden-Spanje op 800 meter hoogte in een continentaal mediterraans klimaat. In de jaren zestig werd het wijnhuis opgericht door lokale telers. Vandaag de dag zijn ze met 300 werknemers uitgegroeid tot een succesvol bedrijf en hebben ze de afgelopen jaren geïnvesteerd in technologie als roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling en pneumatische persen om te zorgen voor continue kwaliteit. De druiven van El Castilla Syrah worden met de hand geoogst en vervolgens zeer streng gecontroleerd om alleen het beste sap in de fles te krijgen en dat is gelukt, want zodra je de fles open maakt komt het prachtige boeket van deze wijn je al tegemoet. Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een serveertemperatuur tussen de 16 en 18 graden.


Restaurant Kawop  Kawop Nieuwsbrief


© 2019 Restaurant Kawop  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge  |  Fotografie: Gea Laar KijkG Fotografeert